מנות מומלצות

מקורו של הצ׳יוויטו הוא באורגוואי וכיום הוא ממוקם בין 10 הסנדוויצים הטובים העולם.
פירוש המילה צ׳יוויטו בספרדית הוא ״עז קטנה״ על אף שבסנדוויץ המקורי אין בשר עיזים.
הסיפור מאחורי השם מתחיל במסעדת בשרים מקומית בעיירה קטנה באורוגוואי.

באחד הימים לפני שעת הסגירה נכנסה גברת צעירה בהריון למסעדה וביקשה לאכול מכיוון שהיה זה סוף היום בעלי המסעדה התנצל ואמר שנגמרו לו כל המנות הגברת לא וויתרה והתחננה שיעזור לה, בעל הבית נחלץ לעזרתה ונכנס למטבח להתחיל במלאכה, לקח את לחמניית ההמבורגר והכניס לתוכה כל דבר שהיה במטבח, התוצאה הפתיעה את בעל הבית בעצמו והוא הכריז בקול גדול ״תכירו את מנת הבית המיוחדת שלנו: ״ הצ׳יוויטו״״. התלהבות גדולה נרשמה סביב הסנדוויץ ועד מהרה התפרסמה השמועה בכל רחבי דרום אמריקה ולאחר מכן התפרסמה בכל העולם. כיום בכל דרום אמריקה ניתן למצוא את הצ׳יוויטו והוא נחשב כמאכל הלאומי באורוגוואי.

סרוונטס

הסרוונטס מגיע מריו דה ז׳נרו בברזיל ממסעדה ששמה איך לא- ״סרוונטס״.
הסרוונטס הפך מאוד פופולרי בברזיל, הבסיס שלו הוא בשר אנטריקוט צלוי על הפלנצ׳ה, אננס מקורמל- השימוש בפירות אקזוטים נפוץ מאוד בברזיל וזאת בעקבות שהם נחשבים לחומר גלם זול במדינה.

מילנסה

מקורו של המילנסה הוא בארגנטינה.
מכיוון שמחיר העוף ביבשת יקר משמעותית ממחיר הבקר הגרסה המקומית לשניצל נעשת מנתח סינטה השוכב המרינדה מיוחדת ושניה לפני שנכנס לטיגון עוטפים אותו בפרורי לחם פריכים ומכניסים אותו לטוסטר בשילוב עם גבינת גאודה קלאסית, פרוסות עגבניה ופסטו מבזיליקום טרי שנעשה במקום.

 

לומו סלטדו

מקורו של הלומו סלתאדו הוא בפרו, פרושו של השם הוא: ״בשר מוקפץ״.

הסנדוויץ הפרואני משלב בתוכו תרבות שלמה. יחודו של המטבח הפרואני הוא השילוב בין התרבות האסייתית לתרבות הדרום אמריקאית, כ20% מאוכלוסיית פרו הגיעה מארצות המזרח והביאה איתה את הסויה והחומץ שהשתלבו עם בשר הבקר והגבינה האופיינית לדרום אמריקה.

הביטוי ״גבינה חריפה אחושמוטה״ תורגם מספרדית ("queso puta madre") שם זה נועד לתאר גבינה שמרוב שהיא חריפה כל מה שיוצא לך מהפה זה קללות. בעקבות בקשות חוזרות הורדנו את רמת החריפות אך אוהבי החריף אל חשש (!!) ניתן לבקש רוטב מפלפל הבנרו שבאמת יגרום לכם לקלל מרוב שהוא חריף.

טבעוני

מכיוון וישראל היא המדינה בה אחוז הטבעונים הוא הגבוה ביותר בעולם (!!) בחרנו להקדיש את המנה הישראלית לקהל הצמחוני/ טבעוני והוא משלב בתוכו ארטישוק ירושלמי, בטטות אפויות, פלפלים קלויים ופסטו טרי.

קובנו

מקורו של הקובנו הוא כמובן כשמו מקובה. טוסט שמורכב מנקניקים מובחרים ומשלב בתוכו רוטב שום ומלפפון חמוץ.

הקובנו הוא אחד מהסנדוויצים המפורסמים בעולם פרסומו נבע בעיקר בגלל שהופיע בסרט ״שף״ של הבמאי ג׳ון פאברו שמספר את הסיפור על שף מפורסם שבמפתיע מחליט לעזוב את עבודתו במסעדת גורמה ומוצא את עצמו עובר למיאמי ופותח ״פוד טראק״ שמתמחה בסנדוויץ׳ קובנו.

עוד עובדה מעניינת על הקובנו היא שהוא יותר נפוץ במיאמי מאשר בקובה וזאת בעקבות גל גדול של פליטים אשר בקשו מקלט מדיני מארצות הברית ובסופו של דבר התמקמו בעיקר במיאמי.

צ'ה גברה

צ׳ה גברה או בשמו המלא ארנסטו (צ'ה) גברה הוא חלק בלי נפרד מהתרבות בקובה. גברה היה פעיל מרכזי וסמל מרכזי של אומץ, צדק ומהפיכה.

משם מגיע שמו של ההמבורגר המפורסם. מה שהופך את הטעם שלו לכל כך מיוחד הוא את השיטה המסורתית שבה נעשה ההמבורגר, הקובנים נוהגים לשלב צ׳וריסוס מעושן בתוך ההמבורגר ולשלב עליו המון תוספות וניגודי טעמים כאשר המרכזי מבינהם הוא טעם האננס המקורמל המשתלב עם הטעמים המעושנים של הבייקון טלה הצ׳וריסוס.

עבור לגרסה המיוחדת המותאמת לתוכנת הקראה