צ'יוויטו - דף הבית

מנות מומלצות

מנות מומלצות
סנדוויץ׳ הבית שלנו ולא סתם הוא זכה להיות אחד כזה. מקורו של הצ׳יוויטו הוא באורגוואי וכיום הוא ממוקם בין 10 הסנדוויצ׳ים הטובים בעולם. פירוש המילה צ׳יוויטו בספרדית הוא ״עז קטנה״ על אף שבסנדוויץ׳ המקורי אין בשר עיזים.. הסיפור מאחורי השם מתחיל במסעדת בשרים מקומית בעיירה קטנה באורוגוואי באחד הימים לפני שעת הסגירה נכנסה גברת צעירה בהריון למסעדה וביקשה לאכול מכיוון שהיה זה סוף היום בעל המסעדה התנצל והסביר שנגמרו לו כל המנות. הגברת לא ויתרה והתחננה שיעזור לה. לבסוף בעל הבית החליט להחלץ לעזרתה, נכנס למטבח והתחיל במלאכה. לקח את לחמניית ההמבורגר, הכניס לתוכה כל דבר שהיה במטבח חוץ מבשר העיזים שנגמר באותו היום. התוצאה הפתיעה את בעל הבית בעצמו והוא הכריז בקול גדול ״תכירו את מנת הבית המיוחדת שלנו: ״ צ׳יוויטו״. התלהבות גדולה נרשמה סביב הסנדוויץ ועד מהרה התפרסמה השמועה בכל רחבי דרום אמריקה ולאחר מכן התפרסמה בכל העולם. כיום בכל דרום אמריקה ניתן למצוא את הצ׳יוויטו והוא נחשב כמאכל הלאומי באורוגוואי.
מנות מומלצות
מנות מומלצות
מנות מומלצות

צ׳ורסקו

סנדוויץ׳ צ׳יליאני קלאסי. כשמגיעים לסנטיאגו דה צ׳ילה אחת מתחנות הקולינריה שכל מקומי יגיד לך שחובה ללכת אליהן היא מסעדת פונאטה אלמאנה. מסעדת פועלים שמגישה צ׳ורסקו. צ׳ילה היא אחת ממגדלות האבוקדו הגדולות בעולם ולכן תמצאו אותו הרבה במטבח הצ׳יליאני. הקסם של הצ׳ורסקו הוא הרמוניה מושלמת בין המרכיבים העדינים. שילוב של אבוקדו בתיבול מלח ולימון ליים, מיונז ביתי, רצועות אנטרקוט הנצרב על הפלאנצ׳ה ועגבנייה טרייה.
מנות מומלצות
האמפנדה הוא מאכל אשר מקורו בארגנטינה אך נפוץ בכל דרום אמריקה, בכל מדינה ואזור מכינים את האמפנדה בדרך אחרת. בשונה מהארגנטינאים הצ׳יליאני מכינים את האמפנדה בגודל גדול (כל אמפנדה שוקל כמעט 500 גרם), תערובת האמפנדה מורכבת מבשר טחון המתבשל עם שום, בצל מקורמל וצימוקים אשר נותנים מתיקות מעודנת. כשמרכיבים את האמפנדה מניחים באמצע חצי ביצה קשה ושני זיתים שחורים בכל אחד מהצדדים (כן זה חשוב זיתים שחורים ולא ירוקים). בצ׳ילה נהוג לאפות את האמפנדה בטאבון אשר נמצא מתחת לאדמה והאפיה שלו ארוכה. את הריח של האמפנדה האפוי מריחים למרחקים והוא ללא ספק אחת המנות הכי מפנקות שיש.
מנות מומלצות
מנות מומלצות
מנות מומלצות

לומו סאלטדו

מקורו של הלומו סלתאדו הוא בפרו. פרושו של השם הוא: ״בשר מוקפץ״. המטבח הפרואני הוא אחד המטבחים היותר מסקרנים בדרום אמריקה והוא משלב בתוכו תרבות שלמה. יחודו של המטבח הוא השילוב בין תרבות אסייתית לתרבות דרום אמריקאית, כ20% מאוכלוסיית פרו הגיעה מארצות המזרח והביאה איתה את הסויה, החומץ והדגים הנעים. שילוב מושלם של אנטרקוט מוקפץ עם פלפל קלוי, בצל מקורמל, פלפל חלפניו בחריפות מרעננת, גבינת צ׳דר שנמסה על הכל סויה וחומץ בין יין לבן.